De pier bij het strandje van Langweer is verlengd met 100 meter.

Op verzoek van Plaatselijk belang, Ondernemersvereniging en Vereniging Promotie Langweer heeft de gemeente de pier van Langweer verlengd met 100 meter. De pier is een markant punt in de Langwarder Wielen.

Pier Langweer

De pier biedt een mooi zicht over het meer, wat bijvoorbeeld van pas komt tijdens het skûtsjesilen. Daarnaast is het een bescherming voor de zwemmers bij het strandje voor langsvarende boten.

Het verlengen van de pier vindt tegelijk plaats met de baggerwerkzaamheden in de Langwarder Wielen. Het zand dat vrijkomt bij het verdiepen van het het meer wordt gebruikt voor de aanleg van knooppunt Joure.

Opening watersportseizoen Langweer

Afgelopen weekeind is er in Langweer weer van alles te beleven geweest. Al voor het 9e jaar werd er op de Langweerderwielen het Skûtsjeseizoen geopend. Dit jaar streden er 45 skûtsjes mee om de hoogste eer. Na een zaterdag met veel wind en volgens Siep Bandstra de nodige krachtige “Pûsters” en enkele incidenten volgde er een zondag met een iets rustiger weertype. Er werd fel gestreden en dat viel goed te volgen op de vernieuwde lange pier en vanaf de kade. De Langweerderwielen zijn voor het grootste deel al uitgebaggerd en hiermee kunnen de skûtsjes nog dichter langs de kade varen. Dit leverde een prachtig schouwspel op wat door de vele bezoekers enorm werd gewaardeerd. Deze bezoekers trotseerden de toch wel koude wind en bleven de spannende strijd tot het einde volgen.

Dit was ook het weekeinde dat de organisatie Skûtsjesilen Langwar het bidboek aanbood aan de schippers van de IFKS. Langweer wil hiermee graag een wedstrijd van de IFKS-week naar Langweer halen. In dit bidboek staan de mogelijkheden welke Langweer heeft om ook in deze week een prachtig evenement te organiseren.

Voor de 4e keer in successie werd op zaterdag de Skûtsjerun georganiseerd. Meer dan 200 deelnemers renden de 5 en 10 kilometer. Even later gingen de kinderen nog van start in de “Ranjarun” De route van de Skûtsjerun ligt voor het grootste deel langs de Langweerderwielen, waar de Skûtsjes op het zelfde moment hun strijd leverden. Al met al een prachtig gezicht de rennende sportievelingen met op de achtergrond de skûtsjes.

Voor de allereerste keer werd er op zondag de Skûtsje kuier georganiseerd. Een prachtige wandeling met een lengte van 12 kilometer wederom langs de strijdende skûtsjes.
Echter met een onverwacht hoge opkomst. De organisatie had gerekend op ongeveer 120 deelnemers. Echter de opkomst was twee keer zo hoog. Er deden namelijk 240 wandelaars mee.
De organisatie moest derhalve echt alle zeilen bijzetten om de wandelaars in te schrijven en te voorzien van het verdiende speldje.

Ondertussen was het gezellig druk op de braderie en op de terrassen in Langweer. Al met al een zeer geslaagd weekeind met tevreden deelnemers en bezoekers.

Hierbij een opname van de kleine finale op 23 april:

Visitlangweer.nl zonnebrillen en strandballen

LANGWEER IS KLAAR VOOR DE ZOMER!

Als voorbereiding op de zomer heeft Langweer nieuwe promotieartikelen in het leven geroepen. Deze zomer kun je namelijk een visitlangweer.nl zonnebril en strandbal in je bezit krijgen!

Zonnebrillen

Deze gave edities zijn bij diverse bedrijven in Langweer GRATIS te verkrijgen. Ook delen we ze uit bij diverse evenementen in het dorp. Dus, wil jij ook voorbereid op het mooie weer zijn? Scoor dan nu jouw zonnebril en strandbal en laat de wereld visitlangweer.nl ontdekken.

Strandballen

De Swan fan Langwar 2016

Janneke Feenstra heeft de Swan fan Langwar 2016 uitgereikt gekregen.

Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de feestdagenactie georganiseerd door de Ondernemers Vereniging van Langweer (OVL). Vereniging Promotie Langweer reikt jaarlijks de Swan van Langwar uit aan personen die zich inzetten voor Langweer.Swan 2016

 

Vele verenigingen kunnen op haar steun rekenen
Janneke is onder andere al jaren betrokken bij de voetbalvereniging, de doarpsruonte (Toneelvereniging) en de Vereniging voor Volksvermaken Langweer. Ze staat altijd liever op de achtergrond dan op de voorgrond. Maar op haar achtergrond verricht ze dan ook enorm veel werk.
De inwoners van Langweer hebben besloten om Janneke in de spotlight te zetten. En dat stond ze 12 januari tijdens de uitreiking.

“Het is en blijft geweldig dat zo veel mensen zich inzetten voor ons mooie Langweer. Of het nu om grote of kleine dingen gaat of voor korte of lange tijd”, aldus de VPL.

Een ware selectie
Door een email te sturen naar de Swan fan Langwarcommissie kun je een persoon uit het dorp nomineren. Uit deze nominaties komt de Swan fan Langwar naar voren. Onder andere de vrijwilligers van de dorpskrant gingen Janneke al voor.