Evenementen

Evenementen Langweer
Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

Evenementen Langweer:

dec
22
vr
2017
Winterfair @ Langweer
dec 22 @ 15:00 – 21:00
Winterfair @ Langweer | Langweer | Friesland | Nederland

Kom op vrijdag 22 december 2017  naar de winterfair in Langweer, want dan staat het gehele dorp volledig in het teken van Kerst. Deze Winterfair start om 15 uur en zal rond 21 uur eindigen.

Diverse standhouders hebben al aangegeven graag naar Langweer toe te komen. Verder mogen particulieren uit Langweer ook meedoen aan deze markt. Wil je lekkere eigengemaakte lekkernijen verkopen of geknutselde versiering, schaatsen slijpen of een andere hobby demonstreren, dan ben je welkom. Heb je andere ideeën, laat het ons weten.

Kom op deze unieke plek gezellig samen en geniet van de winterse sfeer!
Ook op 23 en 24 december organiseren we winterse evenementen.
Bekijk onze evenementenpagina voor meer informatie.

dec
23
za
2017
Winterbarbecue Langweer @ Wapen van Langweer
dec 23 @ 17:00

 Het gezelligste moment van het jaar vieren we met elkaar met een winter barbecue. Kijk je nu alweer uit naar een lekkere hamburger of een shaslick? Kom dan op 23 december naar de winter barbecue bij het Wapen van Langweer. Met live muziek van Anneke Douma. Bekend van o.a. Woanskip, Bonkefeart en Skutsjesile.

Reserveren kan tot 20 december 2017.

Kerst vier je in Langweer!

Winterbarbeque Langweer

Tapperij goes X-mas @ Tapperij Langweer
dec 23 @ 21:00

Tapperij goes X-mas.

Ook dit jaar is het weer feest in de tapperij van Langweer. Karoake met Marcel de Rooij, Disco Angelo en Rasta Roy

 

karoake

dec
24
zo
2017
Levend kerstspel @ Langweer
dec 24 @ 19:00 – 21:00
Levend kerstspel @ Langweer | Langweer | Friesland | Nederland

De tocht zal samen met Maria en Jozef al lopend door het centrum van Langweer gaan, waar op diverse locaties het kerstverhaal wordt verteld door middel van muziek, zang en toneel.

Voor de sfeer en veiligheid is het raadzaam om een lichtje in welke vorm dan ook, mee te nemen.

Verzamellocatie: Glasatelier Splinter & de Bosch, Bredyk 1, Langweer

jan
6
za
2018
Nieuwjaarsborrel @ Wapen van Langweer
jan 6 @ 22:00

Het nieuwe jaar vier je samen met J.E.L.!

 

jan
7
zo
2018
De Tapperij Jamsessie @ Tapperij Langweer
jan 7 @ 16:30

De maandelijkse Tapperij Jamsessie is ook dit seizoen weer een feit. Elke maand met een andere en nieuw thema. Elke eerste zondag van de maand.

Kom je ook gezellig langs? Of je nou muzikant of luisteraar bent.. iedereen is welkom!

Jamsessie

Blijf up to date over de thema’s via: https://www.facebook.com/tapperij.langweer

feb
4
zo
2018
De Tapperij Jamsessie @ Tapperij Langweer
feb 4 @ 16:30

De maandelijkse Tapperij Jamsessie is ook dit seizoen weer een feit. Elke maand met een andere en nieuw thema. Elke eerste zondag van de maand.

Kom je ook gezellig langs? Of je nou muzikant of luisteraar bent.. iedereen is welkom!

Jamsessie

Blijf up to date over de thema’s via: https://www.facebook.com/tapperij.langweer

feb
23
vr
2018
Proeverij dagen @ Langweer
feb 23 @ 17:00 – feb 24 @ 22:30

Vrijdag 23 en zaterdag 24 februari hebben de horecabedrijven hun menukaart aangevuld met een gerecht van Friese oorsprong. Het is de zevendede editie van de Proeverij dagen / Priuwke Dagen. Eerder konden de gasten Waldbeantsjes, het Friberne varkensvlees, de Riperkrite kaas proeven, Fryske suikerbrood, de Kollumer Zoete Erwt en het Fries Veenweidevlees tijdens de Proeverij dagen / Priuwke Dagen.

Het is de sfeer die de avond maakt. Het eten is lekker, maar de gemoedelijkheid maakt dat gasten langer blijven, een extra drankje doen. Een hele familie gaat met elkaar op stap. Vrienden nemen de week door. De glazen worden geklonken op een gezellige avond. Onbekenden worden mee op sleeptouw genomen. Ieder restaurant heeft zijn eigen gerecht, sfeer en prijs. De sinaasappelsap is bij het ene restaurant vijfenveertig cent duurder dan bij de ander. De buurman zit er letterlijk tussen met twintig cent verschil voor hetzelfde flesje.

Elk gerecht is anders maar het product hetzelfde.

Dat maakt ook elk gerecht anders. Bij de een krijg je een goed pannenkoekje met spek, stroop en een Frysk slokje. De ander heeft een heerlijk stoofpotje met suikerbrood voor je klaar staan. Een culinair hoogstandje krijg je bij de buurman. Hij maakt een croustillant met parelhoen. Goedgevulde mosterdsoep met knapperig suikerbrood lepel je bij de overburen naar binnen. En als toetje bij het cafetaria een machtig (mooi) toetje van in roomboter gebakken suikerbrood, gevuld met chunky cookie ijs en slagroom.

Hou je van lekker eten én gezelligheid, dan is het zeker dat je gaat genieten met de Priuwke Dagen! Een stempelkaart kost maar € 18,00 en daarvoor krijg je bij zes horecazaken een heerlijk gerechtje, een 6-gangendiner dus!

Wil je niks missen van dit evenement, like dan de facebook pagina  www.facebook.com/priuwkedagenlangwar/

Op de foto een impressie van Priuwke Dagen 2016 met de Kollumer zoete erwt

mrt
3
za
2018
Langweerdervolleybaltoernooi @ Sporthal 't Tsjillân
mrt 3 @ 19:00 – 22:00

Het Langweerder Volleybaltoernooi wordt jaarlijkse georganiseerd door de volleybalvereniging L.V.V.O. Dorpsgenoten kunnen zich opgeven om met hun familie/buren/collega’s e.d. om een lekker potje te volleyballen. Een hele gezellige avond met de kans op nieuwe leden.

Meer informatie op: www.lvvo.net

mrt
4
zo
2018
De Tapperij Jamsessie @ Tapperij Langweer
mrt 4 @ 16:30

De maandelijkse Tapperij Jamsessie is ook dit seizoen weer een feit. Elke maand met een andere en nieuw thema. Elke eerste zondag van de maand.

Kom je ook gezellig langs? Of je nou muzikant of luisteraar bent.. iedereen is welkom!

Jamsessie

Blijf up to date over de thema’s via: https://www.facebook.com/tapperij.langweer

mrt
31
za
2018
Paaseieren zoeken @ Eetcafé De Drie Zwaantjes
mrt 31 @ 14:30
Paaseieren zoeken @ Eetcafé De Drie Zwaantjes | Langweer | Friesland | Nederland

Eieren zoeken voetbalveld

Startlocatie: horeca locatie Langweer
Start evenement 14:30.

Paaseieren zoeken voor de kinderen uit Langweer en omstreken. Na het eieren zoeken nog limonade drinken en eieren eten in deze horeca locatie.

 

Beachparty @ Wapen van Langweer
mrt 31 @ 22:00

Op zaterdag 31 maart 2018  zal de Beachparty weer plaatsvinden om 22:00 uur in het Wapen van Langweer. Al voor de zesde keer op rij organiseert Jeugd Evenementen Langweer dit event.

Elke keer weer wordt de kroeg omgetoverd tot een tropisch paradijs. Van bananenhappen tot limbodansen, we verzinnen elke keer wel weer wat nieuws.

De avond zal gevuld worden met muziek van DJ Nicky Lorenzo. Hij staat bekent om zijn enthousiaste manier van presenteren. Dus trek je zomerkleren aan, en kom ook naar de beachparty 2018!

 

apr
14
za
2018
Opening watersportseizoen Friesland 2017 @ Langweer
apr 14 – apr 15 hele dag

Zeilen, hardlopen en wandelen tijdens Skûtsjeweekend in Langweer!

In het weekend van 14 en 15 april wordt in Langweer het watersportseizoen feestelijk geopend. Op het water strijden het hele weekend meer dan 40 skûtsjes om de hoogste eer terwijl de deelnemers van de hardloopwedstrijd Skûtsjerun en (dit jaar voor het eerst!), de wandelaars van de Skûtsjekuier langs de boorden van Langwarder Wielen op de wal hun sportiefste beentje voorzetten.

Burgemeester Fred Veenstra zal zaterdagmorgen 14 april om 08:00 uur het evenement openen. Deze dag staat ook de Skûtsjerun op het programma, een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer langs de Langwarder Wielen. Op zondag wordt dit jaar voor het eerst de Skûtsjekuier georganiseerd. Een wandeltocht van 12 kilometer langs het meer. Op beide dagen vormen de statige friese platbodems het bijzondere décor van deze evenementen.

Het Skûtsjesilen heeft de volgende starttijden:
Zaterdag om 09:30 uur, 11:00 uur. 13:30 uur en 15:00 uur.
Zondag om 10:00 uur kleine finale en 14:00 uur grote finale.
Informatie via www.skutsjesilenlangwar.nl

De Skûtsjerun start zaterdagmorgen om 11:00 uur
Inschrijven kan tot donderdag 12 april via
www.skutsjerun.com De kosten hiervoor zijn €7,50.
Inschrijven kan ook aan de start. De kosten zijn dan €8,00

De Skûtsjekuier start op zondagmiddag tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij café “De Drie Zwaantjes”  in het centrum van Langweer.

Inschrijven kan tot donderdag 12 april via www.deskutsjekuier.nl of aan de start. De kosten bedragen €7,50. 

Tevens zal dit jaar ter ere van de première van de Skûtsjekuier onder deelnemers van deze wandeltocht een ballonvaart voor 1 persoon worden verloot! Deze ballonvaart wordt aangeboden door www.Ballonclub.nl

Op zondag is er in het centrum van Langweer naast alle sportieve evenementen een gezellige braderie. Het hele weekend zijn er daarnaast modelsprotbootjes te zien die hun eigen wedstrijd varen. De Haagse Modelboot Club organiseert deze wedstrjid. Een van de hoogtepunten hiervan zal de modelboot van het bekende Friese skûtsje ‘ Ut en Thûs zijn.

Beide avonden worden afgesloten met live-miuziek in de diverse horecagelegenheden in Langweer. Zo zal in café De Drie Zwaantjes de band De Briljantjes, en in Het Wapen The Bountyhunters optreden.

Skûtsjesilen Langwar @ Langweer
apr 14 – apr 15 hele dag

Jaarlijks organiseren de Vereniging Skûtsjesilen Langwar en de KWVL met ondersteuning van de Horeca en Vereniging Promotie Langweer de start van het Skûtsjeseizoen tijdens Skûtsjesilen Langwar. De wedstrijden zijn vanaf het water goed te volgen maar ook op de wal, gewapend met een verrekijker / of goede ogen, zijn de wedstrijden prima te volgen.

Met meer dan 40 skûtsjes die strijden om de hoofdprijs is Skûtsjesilen Langwar een waar succes. In 2018 is het alweer de tiende keer op rij dat dit evenementen wordt georganiseerd. Niet alleen de wedstrijden maakt het een onvergetelijk weekend maar ook de sfeer in de kroegen.

Ga voor meer informatie over het skûtsjesilen naar: www.skutsjesilenlangwar

Korte impressie:

Skûtsjesilen LangwarSkûtsjesilenSkûtsjesilen

Skûtsjerun @ Langweer
apr 14 @ 11:00

Beste hardlopers, de datum van de Skûtsjerun van dit jaar is bekend. We heten iedereen van harte welkom in het mooie Langweer op zaterdag 14 april!

Vanaf nu kun je je via deze link inschrijven voor de 5 of de 10 kilometer. De kosten zijn 7 euro 50 per persoon. De start is, zoals altijd, om 11 uur.

Alle info over de wedstrijd, de faciliteiten en het leukste feestje van Langweer vind je op: www.skutsjerun.com

Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de website van onze vrienden van het Skûtsjesilen. Op 14 en 15 april gaan de machtige skûtsjes weer het water in voor een eerste krachtmeting.

En voor de mensen die wel actief willen zijn maar niet zo hard kunnen rennen: voor het eerst wordt er een wandeltocht georganiseerd op zondag 15 april: de Skûtsje Kuier

Alle gegevens op een rijtje:

 • Datum: zaterdag 14 april 2018
 • Start: 11 uur
 • Afstanden: 5 en 10 kilometer
 • Voorinschrijving: 7,50 euro (sluit op donderdag 20 april)
 • Leeftijd: de minimumleeftijd voor de 5 kilometer is 12 jaar. Voor de 10 kilometer moet je minstens 16 jaar oud zijn
 • Ophalen startnummer: vanaf 9 uur 30 op zaterdag 22 april bij de sporthal in Langweer
 • Inschrijven op de dag zelf kan ook, vanaf 0930. Dan betaal je 8 euro (contant, geen PIN)
 • De start en finish zijn in de Buorren, de gezellige dorpsstraat van Langweer. Daar kun je ook waardevolle spullen achterlaten
 • Net als vorig jaar gebruiken we jaar startnummers met een chip
 • Alle paden zijn verhard
 • Iedereen krijgt een medaille!
 • Er zijn verkeersregelaars en er is een EHBO team
apr
15
zo
2018
Braderie @ Buorren Langweer
apr 15 @ 12:00 – 18:00

Braderie in Langweer tijdens de opening van het watersportseizoen in Fryslân.

9e jaar Skûtsjesilen Langwar

De braderie: het is inmiddels een echte traditie in combinatie met Skûtsjesilen Langwar. Voor het 9e jaar op rij organiseren we tijdens deze spetterende opening het Skûtsjesilen Langwar. Waarbij skûtsjes het tegen elkaar opnemen op 14 en 15 april op de Langweerderwielen.

Braderie in Langweer

Op zondag (15 april) is er in het centrum van Langweer een gezellige braderie. Naast alle sportieve evenementen.

braderie Langweer 1

Naast de braderie worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd:

Skûtsje kuier @ Eetcafé de Drie Zwaantjes
apr 15 @ 13:00

Het weekend van 14 en 15 april staat Langweer in het teken van de opening van het watersportseizoen. Het hele weekend zijn er wedstrijden op de Langweerder wielen. Hier doen ca. 45 skutsjes aan mee. Verder worden er tal van leuk activiteiten georganiseerd. Hier kunt u al de activiteiten bekijken.

Op zondag 15 april organiseren we een skûtsje kuier: Een leuke wandeltocht rond de Langweerder wielen. De tocht is 12 kilometer en tijdens het wandelen bent u toeschouwer van de skûtsjes die hun wedstrijd varen. Dat wil je toch een keer mee maken?

De skûtsje kuier start van 13.00 – 13.30. De start vindt plaats bij het Café “De drie zwaantjes” in Langweer. De afstand van de wandeltocht is 12 KM. Inschrijfkosten zijn € 7,50. Inschrijven kan tot donderdag 12 April via de link en tot een half uur voor de start.

apr
26
do
2018
Koningsnacht @ Wapen van Langweer
apr 26 @ 21:00

Uitbater Jetze Heeres heeft hem ook dit jaar uitgenodigd. Op koningsnacht is het al vanzelfsprekend dat Piter Wilkens komt optreden in het Wapen van Langweer.

Op donderdag 26 april staat het gehele Wapen van Langweer in het teken van koningsnacht. Piter Wilkens komt met een avondvullend programma vanaf 21:00 uur.

Dus kom ook dit jaar op woensdag 26 april naar het Wapen van Langweer om traditioneel koningsnacht te vieren met Piters Wilkens.

apr
27
vr
2018
Koningsdag @ Dorpsstraat Langweer
apr 27 hele dag
mei
17
do
2018
Boottocht @ Oude haven Langweer
mei 17 @ 10:00

Senioren van Langweer (en Langweerders om útens) gaan deze donderdag voor de 71ste keer een dagje uit met de boot.

Boottocht

jun
9
za
2018
Voorjaarsconcert @ Hervormde Kerk
jun 9 @ 20:00

Het Interkerkelijk Koor Langweer houdt haar jaarlijks voorjaarsconcert op zaterdag 12 juni 2018, natuurlijk ook nu weer onder de enthousiaste leiding van Annelies Kwak.

Medewerking wordt verleend door Johan Bijhold (piano), Esther Burgstra (sopraan) en Marleen Uilkema (vocaal soliste).
|
Voor actuele informatie zie www.koorlangweer.nl

Zaterdag 9 juni  2018
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 7.50 p.p. (tot 16 jaar gratis)

 

jun
10
zo
2018
Othello @ Wapen van Langweer
jun 10 hele dag

Othello wordt op zondag 10 juni 2018 georganiseerd in Langweer. Al 16 jaar wordt er buiten in de Buorren het spel Othello gespeeld, mits het droog is.

jun
16
za
2018
Amsterdamse dag @ Langweer
jun 16 @ 10:00 – 17:00

Op zaterdag 16 juni 2018 vanaf 10:00 organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Langweer  de jaarlijkse Amsterdamse dag. Traditiegetrouw vindt dit evenement elk jaar op de derde zaterdag van juni plaats. Het centrum van Langweer wordt omgetoverd tot een gezellige markt voor jong en oud.

Inmiddels is deze markt uitgegroeid tot een grote jaarmarkt. Een begrip voor Langweer en omgeving. Op deze dag zijn er diverse kramen te bezichtigen met diverse koopwaar. De markt vindt plaats op de Buorren en Stevenshoek (De kern van het dorp).

Midzomeravondconcert @ Langweer
jun 16 @ 20:30 – jun 17 @ 00:00

Op deze zomeravond zal er een optreden verzorgd worden door de (bigband, artiest, band, of DJ) in de Buorren te Langweer. Het jaarlijkse midzomeravondconcert staat bekend als een gezellige avond voor op het terras. Het midzomeravondconcert georganiseerd na de Amsterdamse dag. Dus de hele dag is er gezelligdheid in Langweer!

 

jul
11
wo
2018
Orgelconcert @ N.H. Kerk
jul 11 @ 20:00
Orgelconcert @ N.H. Kerk | Langweer | Friesland | Nederland
De Commissie Orgelconcerten Langweer organiseert dit jaar weer haar serie van vier Zomeravond concerten in de N.H.kerk te Langweer.

Dit jaar is het 234 jaar geleden dat dit orgel in Langweer geplaatst is. Het orgel stamt uit 1784 en is gemaakt door de Lambertus van Dam te Leeuwarden. De kassen zijn gemaakt door Lubbertus Bekenkamp en bezit zeer fraai houtsnijwerk. Het instrument bezit 2 klavieren en aangehangen pedaal. De klank van het orgel is zeer karakteristiek, daardoor voor velen zeer herkenbaar.

Wilt u graag een orgelconcert bijwonen?

Het openingsconcert vind plaats op woensdag 11 juli. Het tweede concert is op woensdag 25 juli en het derde concert is op woensdag 1 augustus. Het slotconcert is op woensdag 15 augustus.

Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen voor aanvang van het concert in de kerk, kosten € 6,00 aanvang van de concerten: 20.00 uur. Bekijk voor meer informatie: http://www.kerklangweer.nl/

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

jul
25
wo
2018
Spijkerbroekhangen @ Oude haven Langweer
jul 25 @ 19:00 – 20:30

Ook dit jaar wordt er weer spijkerbroekhangen georganiseerd in de oude haven van Langweer door Jeugd Evenementen Langweer. Kom en doe mee. Na afloop prijsuitreiking in het Wapen van Langweer

Orgelconcert @ N.H. Kerk
jul 25 @ 20:00
Orgelconcert @ N.H. Kerk | Langweer | Friesland | Nederland
De Commissie Orgelconcerten Langweer organiseert dit jaar weer haar serie van vier Zomeravond concerten in de N.H.kerk te Langweer.

Dit jaar is het 234 jaar geleden dat dit orgel in Langweer geplaatst is. Het orgel stamt uit 1784 en is gemaakt door de Lambertus van Dam te Leeuwarden. De kassen zijn gemaakt door Lubbertus Bekenkamp en bezit zeer fraai houtsnijwerk. Het instrument bezit 2 klavieren en aangehangen pedaal. De klank van het orgel is zeer karakteristiek, daardoor voor velen zeer herkenbaar.

Wilt u graag een orgelconcert bijwonen?

Het openingsconcert vind plaats op woensdag 11 juli. Het tweede concert is op woensdag 25 juli en het derde concert is op woensdag 1 augustus. Het slotconcert is op woensdag 15 augustus.

Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen voor aanvang van het concert in de kerk, kosten € 6,00 aanvang van de concerten: 20.00 uur. Bekijk voor meer informatie: http://www.kerklangweer.nl/

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

jul
30
ma
2018
Zomermarkt @ Langweer
jul 30 @ 14:00 – 21:00

Het is zomer! Je hebt vakantie (of helaas moet je werken) en je hebt zin om er even tussen uit te gaan. Wij nodigen je graag uit voor de drie gezelligste zomeravonden van deze zomer in Friesland. Om precies te zijn in het gezelligste dorpsstraatje van Friesland, de buorren in Langweer. Een straat gevuld met kraampjes, maar ook vele horecagelegenheden en eeuwenoude lindebomen. De straat verlichten we de hele zomer sfeervol met lichtjes. Dit moet je eens gezien hebben.

Al 8 jaren lang in Langweer!

Op maandag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus van 14.00 uur – 21.00 uur kunt u genieten van de zomermarkt in Langweer. Er zijn vele standhouders met onder andere tassen, riemen, hobbymateriaal, sieraden, muziek, kleding, schoenen, cadeau artikelen, etenswaren en nog veel meer…. Geloof me, je moet er een keer geweest zijn.

Wil je zelf met je kraam op deze zomermarkten staan?

Neem dan nu contact op met de organisatie: Postmarkten. Dit kan hier.

Zomermarkt 2018

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
1
wo
2018
Orgelconcert @ N.H. Kerk
aug 1 @ 20:00
Orgelconcert @ N.H. Kerk | Langweer | Friesland | Nederland
De Commissie Orgelconcerten Langweer organiseert dit jaar weer haar serie van vier Zomeravond concerten in de N.H.kerk te Langweer.

Dit jaar is het 234 jaar geleden dat dit orgel in Langweer geplaatst is. Het orgel stamt uit 1784 en is gemaakt door de Lambertus van Dam te Leeuwarden. De kassen zijn gemaakt door Lubbertus Bekenkamp en bezit zeer fraai houtsnijwerk. Het instrument bezit 2 klavieren en aangehangen pedaal. De klank van het orgel is zeer karakteristiek, daardoor voor velen zeer herkenbaar.

Wilt u graag een orgelconcert bijwonen?

Het openingsconcert vind plaats op woensdag 11 juli. Het tweede concert is op woensdag 25 juli en het derde concert is op woensdag 1 augustus. Het slotconcert is op woensdag 15 augustus.

Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen voor aanvang van het concert in de kerk, kosten € 6,00 aanvang van de concerten: 20.00 uur. Bekijk voor meer informatie: http://www.kerklangweer.nl/

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
3
vr
2018
Ringrijden @ Buorren Langweer
aug 3 @ 19:30 – 21:00
Ringrijden @ Buorren Langweer | Langweer | Friesland | Nederland

Helaas is het traditiegetrouw niet mogelijk om het de dag na het SKS Skûtsjesilen te organiseren, maar dan doen we het toch gewoon een week eerder?

Wat kunnen we verwachten?

Rijtuigen die je voorbij ziet komen zijn onder andere: sjees, recreatiewagen, dokterskar, parkwagen, Duitse jachtwagen, tilbury, barouche, Franse wagonette, sulky, omnibus enz.

WAAR EN WANNEER MOETEN WE IN LANGWEER ZIJN?

Datum: vrijdag 3 augustus 2018
Aanvang: 19.30 uur in de buorren te Langweer
Entree: Gratis!

Kijk voor meer informatie over ringrijden op: http://defrieseaanspanning.nl/authentiek-gerij/ringrijden-2/

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

 

aug
6
ma
2018
Zomermarkt @ Langweer
aug 6 @ 14:00 – 21:00

Het is zomer! Je hebt vakantie (of helaas moet je werken) en je hebt zin om er even tussen uit te gaan. Wij nodigen je graag uit voor de drie gezelligste zomeravonden van deze zomer in Friesland. Om precies te zijn in het gezelligste dorpsstraatje van Friesland, de buorren in Langweer. Een straat gevuld met kraampjes, maar ook vele horecagelegenheden en eeuwenoude lindebomen. De straat verlichten we de hele zomer sfeervol met lichtjes. Dit moet je eens gezien hebben.

Al 8 jaren lang in Langweer!

Op maandag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus van 14.00 uur – 21.00 uur kunt u genieten van de zomermarkt in Langweer. Er zijn vele standhouders met onder andere tassen, riemen, hobbymateriaal, sieraden, muziek, kleding, schoenen, cadeau artikelen, etenswaren en nog veel meer…. Geloof me, je moet er een keer geweest zijn.

Wil je zelf met je kraam op deze zomermarkten staan?

Neem dan nu contact op met de organisatie: Postmarkten. Dit kan hier.

Zomermarkt 2018

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
8
wo
2018
Live muziek: Kees Plat @ Wapen van Langweer
aug 8 @ 22:00

Swingende start van het Skûtsjesilen in het Wapen van Langweer met live muziek van Kees Plat van Tribute to the Cats band.

aug
9
do
2018
Skûtsjesilen Langweer @ Langweer
aug 9 hele dag

 

Het is weer TIJD VOOR HET Skûtsjesilenfeest!

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2018 gehouden van zaterdag 4 t/m vrijdag 17 augustus

Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf het wedstrijdwater toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd.

Wilt u weten waar de wedstrijd het beste te volgen is? Ga naar de overzichtskaart. Klik op het icoontje bij de gewenste plaats voor meer informatie.

Skûtsjesilen FEEST IN LANGWEER
SKS Skûtsjesilen Langweer

Bekijk ons facebookevenement

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
10
vr
2018
Zomerbingo @ Wapen van Langweer
aug 10 @ 21:00

Jeugd Evenementen Langweer organiseert voor het vierde jaar op rij een zomerbingo. Drie vrijdagavonden in augustus maken zij er een super fantastische avond van. Met prijzen voor iedereen! Zie je snel in het Wapen van Langweer!

aug
13
ma
2018
Zomermarkt @ Langweer
aug 13 @ 14:00 – 21:00

Het is zomer! Je hebt vakantie (of helaas moet je werken) en je hebt zin om er even tussen uit te gaan. Wij nodigen je graag uit voor de drie gezelligste zomeravonden van deze zomer in Friesland. Om precies te zijn in het gezelligste dorpsstraatje van Friesland, de buorren in Langweer. Een straat gevuld met kraampjes, maar ook vele horecagelegenheden en eeuwenoude lindebomen. De straat verlichten we de hele zomer sfeervol met lichtjes. Dit moet je eens gezien hebben.

Al 8 jaren lang in Langweer!

Op maandag 30 juli, 6 augustus en 13 augustus van 14.00 uur – 21.00 uur kunt u genieten van de zomermarkt in Langweer. Er zijn vele standhouders met onder andere tassen, riemen, hobbymateriaal, sieraden, muziek, kleding, schoenen, cadeau artikelen, etenswaren en nog veel meer…. Geloof me, je moet er een keer geweest zijn.

Wil je zelf met je kraam op deze zomermarkten staan?

Neem dan nu contact op met de organisatie: Postmarkten. Dit kan hier.

Zomermarkt 2018

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
15
wo
2018
Orgelconcert @ N.H. Kerk
aug 15 @ 20:00
Orgelconcert @ N.H. Kerk | Langweer | Friesland | Nederland
De Commissie Orgelconcerten Langweer organiseert dit jaar weer haar serie van vier Zomeravond concerten in de N.H.kerk te Langweer.

Dit jaar is het 234 jaar geleden dat dit orgel in Langweer geplaatst is. Het orgel stamt uit 1784 en is gemaakt door de Lambertus van Dam te Leeuwarden. De kassen zijn gemaakt door Lubbertus Bekenkamp en bezit zeer fraai houtsnijwerk. Het instrument bezit 2 klavieren en aangehangen pedaal. De klank van het orgel is zeer karakteristiek, daardoor voor velen zeer herkenbaar.

Wilt u graag een orgelconcert bijwonen?

Het openingsconcert vind plaats op woensdag 11 juli. Het tweede concert is op woensdag 25 juli en het derde concert is op woensdag 1 augustus. Het slotconcert is op woensdag 15 augustus.

Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen voor aanvang van het concert in de kerk, kosten € 6,00 aanvang van de concerten: 20.00 uur. Bekijk voor meer informatie: http://www.kerklangweer.nl/

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
17
vr
2018
Zomerbingo @ Wapen van Langweer
aug 17 @ 21:00

Jeugd Evenementen Langweer organiseert voor het vierde jaar op rij een zomerbingo. Drie vrijdagavonden in augustus maken zij er een super fantastische avond van. Met prijzen voor iedereen! Zie je snel in het Wapen van Langweer!

aug
18
za
2018
Langweer Live @ Oude haven Langweer
aug 18 @ 21:00

Op zaterdag 18 augustus vanaf 21.00 uur blaast een band Langweer om ver live! De oude haven van Langweer wordt omgetoverd tot een groot festivalterrein. Drie jaar geleden werd de bemanning van skûtsje van Langweer gehuldigd op de kade en was het één groot feest. In 2017 wordt dit feest voortgezet.

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u over de evenementen, de datum, tijdstip en plaats. En we  geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto. Heeft u toevoegingen voor deze evenementenagenda? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier.

aug
24
vr
2018
Zomerbingo @ Wapen van Langweer
aug 24 @ 21:00

Jeugd Evenementen Langweer organiseert voor het vierde jaar op rij een zomerbingo. Drie vrijdagavonden in augustus maken zij er een super fantastische avond van. Met prijzen voor iedereen! Zie je snel in het Wapen van Langweer!

aug
30
do
2018
Langwardermerke @ Langweer
aug 30 hele dag

Er is deze vier dagen van alles te doen, voor iedereen. Poppenkast voor de allerkleinsten, spelletjes voor de alleroudsten. En voor iedereen zijn er puzzeltochten, nog meer spelletjes, zeilwedstrijden en in de haven altijd een kermis met op zondag de familiekermisdag met leuke kortingen.

Locatie: Centrum Langweer
aug
31
vr
2018
Langwardermerke @ Langweer
aug 31 hele dag

Er is deze vier dagen van alles te doen, voor iedereen. Poppenkast voor de allerkleinsten, spelletjes voor de alleroudsten. En voor iedereen zijn er puzzeltochten, nog meer spelletjes, zeilwedstrijden en in de haven altijd een kermis met op zondag de familiekermisdag met leuke kortingen.

Locatie: Centrum Langweer
sep
1
za
2018
Langwardermerke @ Langweer
sep 1 hele dag

Er is deze vier dagen van alles te doen, voor iedereen. Poppenkast voor de allerkleinsten, spelletjes voor de alleroudsten. En voor iedereen zijn er puzzeltochten, nog meer spelletjes, zeilwedstrijden en in de haven altijd een kermis met op zondag de familiekermisdag met leuke kortingen.

Locatie: Centrum Langweer
Langweerderweekend: zeilwedstrijden @ Langweerderwielen
sep 1 – sep 2 hele dag

Sportevenement, Langweerder Weekend: weekend vol zeilwedstrijden in allerlei klassen. Tegelijkertijd met de Langwarder Merke. Vanuit het hele dorp te volgen. Voor het zeilen is het strandje de beste locatie.

Beachvolleybal @ Parkeerterrein Hendrik Dijkstraleane
sep 1 @ 14:00 – 18:00
Beachvolleybal @ Parkeerterrein Hendrik Dijkstraleane | Langweer | Friesland | Nederland

Op het parkeerterrein naast de Rabobank in Langweer is zaterdag 1 september tijdens de Langwardermerke wederom een beachvolleybaltoernooi.

Het toernooi is georganiseerd door Jeugd Evenementen Langweer in samenwerking met het Wapen van Langweer, Cafetaria – IJssalon ‘t Hoekje en volleybalvereniging LVVO.

In plaats van twee velden zijn er dit jaar drie velden. Daar starten de wedstrijden vanaf 14.30 uur. De prijsuitreiking vindt na het toernooi plaats op het terrein.

De Langwarder Merke begint donderdag 30 augustus met een optocht en duurt tot en met zondag. Naast de optocht zijn er diverse andere activiteiten, zoals de kermis, volksspelen en muziek.

Bekijk voor meer informatie: www.jeugdevenementenlangweer.nl

sep
2
zo
2018
Langwardermerke @ Langweer
sep 2 hele dag

Er is deze vier dagen van alles te doen, voor iedereen. Poppenkast voor de allerkleinsten, spelletjes voor de alleroudsten. En voor iedereen zijn er puzzeltochten, nog meer spelletjes, zeilwedstrijden en in de haven altijd een kermis met op zondag de familiekermisdag met leuke kortingen.

Locatie: Centrum Langweer
sep
9
zo
2018
SloepLeven – Hét Sloep & Lifestyle Event @ Langweerder Sloep
sep 9 @ 11:00 – 17:00
SloepLeven – Hét Sloep & Lifestyle Event @ Langweerder Sloep | Langweer | Friesland | Nederland

Sloepvaren is meer dan alleen maar bootje varen. Het is vooral tot rust komen, vrij zijn en de hectiek op de wal achterlaten. Maar het is ook genieten van een hapje en drankje en het goede gezelschap aan boord.

Dé Seizoensafsluiter

Sloepvaren is een ‘way of life’. Elk jaar sluiten wij het seizoen in stijl af met het Sloep & Lifestyle Event. Ons occassionvloot en de nieuwste modellen liggen klaar en tevens zullen ondernemers heerlijke hapjes presenteren en hun producten aanbieden die het leven aantrekkelijker maken. En natuurlijk denken wij ook aan de kleintjes!

Kijk voor alle informatie op: http://langweerdersloep.nl/

okt
6
za
2018
NK Sloeproeien @ Langweerderwielen
okt 6 hele dag

Op zaterdag 6 oktober vindt de 8e Langweerder sloepenrace plaats. Het evenement is NK genomineerd voor zowel dames- als herensloepen. We verwachten dit jaar rond de 50 inschrijvingen van dames en herensloepen

Langweerder Wielen, http://www.sloeproeienlangweer.nl

okt
12
vr
2018
Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen @ Langweerderwielen
okt 12 – okt 14 hele dag

Vrijdag 12 oktober 2017
21:00 > ontvangst in De Drie Zwaantjes
21:30 > opening NZK 2015
22:00 > uitdeling schepen & borgregeling

Zaterdag 13 oktober 2017
07:30 > ontbijt in De Drie Zwaantjes
08:30 > schippersmeeting
09:30 > start eerste wedstrijd
11:30 > start tweede wedstrijd
13:00 > lunch in De Drie Zwaantjes
14:30 > start derde wedstrijd
19:00 > diner in De Drie Zwaantjes
21:00 > feestavond De Drie Zwaantjes

Zondag 14 oktober 2017
07:30 > ontbijt in De Drie Zwaantjes
08:30 > schippersmeeting
09:30 > start eerste wedstrijd Gold- & Silverfleet
11:30 > start tweede wedstrijd Gold- & Silverfleet
13:30 > inleveren schepen & borgregeling
14:00 > lunch in De Drie Zwaantjes
15:00 > prijsuitreiking in De Drie Zwaantjes
15:30 > afsluiting NZK 2017

okt
27
za
2018
Hein Ruyten Cup @ Langweerderwielen
okt 27 – okt 28 hele dag

De zesde editie van de Hein Ruyten Cup in Langweer op 28 en 296 oktober is onverminderd populair. Met deelnemers uit Noorwegen, Denemarken, België en Duitsland en een sterke Nederlandse vloot, met onder andere alle boten van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan, belooft het weer een unieke belevenis te worden die het seizoen afsluit!

Het evenement dat in 6 jaar uitgroeide tot het spektakel van het seizoen viert feest! Deze editie van de HRT belooft wederom bijzonder te worden. Het streven is een deelnemersveld van meer dan 50 boten. Verder biedt dit evenement de ideale gelegenheid om je vrienden/familie te laten zien wat jij op het water kan. Rondvaartboot de Simmerwille ligt midden in het wedstrijdveld en geeft zo een live spectakel voor toeschouwers. Dit all-inclusive zeilweekend staat helemaal in het teken van de Yngling klasse: veel zeilen en veel gezelligheid.

Kijk voor meer informatie op: www.yngling.nl

Spokentocht @ Wapen van Langweer
okt 27 @ 20:00 – 23:45
Spokentocht @ Wapen van Langweer | Langweer | Friesland | Nederland

Om Halloween wederom goed te vieren is er weer een tocht uitgezet in de  bossen rondom Langweer. Jeugd Evenementen Langweer (J.E.L.) organiseert zaterdag 27 oktober voor de vierde keer een spokentocht in Langweer.

Om Halloween dit jaar goed te vieren bedachten de organisatoren wederom om een ware spokentocht te organiseren door de bossen rondom Langweer.

De gehele avond zal het dorp in het teken staan van Halloween. De spokentocht is voor 16 jaar en ouder. Er mogen wel jongere deelnemers meedoen, maar zij dienen dan wel een begeleider bij hun te hebben die ouder is dan 16 jaar.

Deelnemen aan de spokentocht?

Inschrijven kan via: een privébericht op facebook aan Jeugd Evenementen Langweer, mailen naar info@jeugdevenementenlangweer.nl of via de website: www.jeugdevenementenlangwer.nl
Kosten € 5 per persoon (Onder de 16 jaar € 3)

De inschrijving stopt op 27oktober om 23.00uur zorg dat u voor de tijd bent ingeschreven.

J.E.L. hoopt dit jaar iedereen weer op een griezelige manier te mogen ontvangen in Langweer op zaterdag 27 oktober 2017.

nov
4
zo
2018
Klompkesilen @ Oude haven Langweer
nov 4 @ 14:00

Elk jaar vindt het jaarlijkse Klompkesilen weer plaats in de Oude Haven van Langweer. Alle deelnemers hebben van een houten (zelfgemaakte) klomp een zeilklomp gemaakt. Deze wordt op het startteken in het water gezet en dan is het de vraag welke klomp het snelste de wind vangt en wie als eerste de finishlijn behaalt. Dat dit altijd een prachtig gezicht is spreekt natuurlijk voor zich!

nov
9
vr
2018
Langweer Cold Race @ Langweer
nov 9 hele dag

De gezelligste afsluiting van het zeilseizoen. Met vier vrienden in een gereed liggende Polyvalk lekker zeilen en genieten van de laatste mooie maar koude dagen van het jaar!

De Langweer Cold Race vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober as. Loting is vrijdagavond 9 oktober 2018 in het Wapen van Langweer. Er worden vele korte races gezeild in elke keer weer een andere Polyvalk met als resultaat dat het beste zeilteam wint. Uniek is dat de drie cafés van Langweer gastheer zijn en dat de organisatie in handen is van Sailservice. Zij nemen o.a. de Eredivisie Zeilen, Delta Lloyd Regatta en vele EK’s en WK’s voor haar rekening . Serieus zeilen derhalve onder ongetwijfeld zware omstandigheden gecombineerd met veel gezelligheid zorgen voor een unieke sfeer waar Langweer bekend omstaat.

Langweer cold race

 

nov
10
za
2018
Langweer Cold Race @ Langweer
nov 10 hele dag

De gezelligste afsluiting van het zeilseizoen. Met vier vrienden in een gereed liggende Polyvalk lekker zeilen en genieten van de laatste mooie maar koude dagen van het jaar!

De Langweer Cold Race vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober as. Loting is vrijdagavond 9 oktober 2018 in het Wapen van Langweer. Er worden vele korte races gezeild in elke keer weer een andere Polyvalk met als resultaat dat het beste zeilteam wint. Uniek is dat de drie cafés van Langweer gastheer zijn en dat de organisatie in handen is van Sailservice. Zij nemen o.a. de Eredivisie Zeilen, Delta Lloyd Regatta en vele EK’s en WK’s voor haar rekening . Serieus zeilen derhalve onder ongetwijfeld zware omstandigheden gecombineerd met veel gezelligheid zorgen voor een unieke sfeer waar Langweer bekend omstaat.

Langweer cold race

 

nov
11
zo
2018
Langweer Cold Race @ Langweer
nov 11 hele dag

De gezelligste afsluiting van het zeilseizoen. Met vier vrienden in een gereed liggende Polyvalk lekker zeilen en genieten van de laatste mooie maar koude dagen van het jaar!

De Langweer Cold Race vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 oktober as. Loting is vrijdagavond 9 oktober 2018 in het Wapen van Langweer. Er worden vele korte races gezeild in elke keer weer een andere Polyvalk met als resultaat dat het beste zeilteam wint. Uniek is dat de drie cafés van Langweer gastheer zijn en dat de organisatie in handen is van Sailservice. Zij nemen o.a. de Eredivisie Zeilen, Delta Lloyd Regatta en vele EK’s en WK’s voor haar rekening . Serieus zeilen derhalve onder ongetwijfeld zware omstandigheden gecombineerd met veel gezelligheid zorgen voor een unieke sfeer waar Langweer bekend omstaat.

Langweer cold race

 

nov
17
za
2018
Sinterklaasintocht @ Oude haven Langweer
nov 17 @ 15:15 – 17:00

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint! Gelukkig zal de goede Sint ook dit jaar weer zijn voet aan wal zetten Langweer. Op de kade van de oude haven in Langweer zal worden gezongen en gedanst voor de Sint en de zwarte Pieten. Hierna gaan we met z`n allen naar de sporthal alwaar het feest wordt voortgezet!!

Oriëntatierit @ Tapperij Langweer
nov 17 @ 19:00

Op 17 november 2018 is het weer zover! Dan organiseert Vereniging voor Volksvermaken Langweer de oriëntatierit!

De oriëntatierit is een autopuzzeltocht. Door de oriëntatierit commissie wordt er een zeer lastige puzzeltocht bedacht en uitgezet in onze gemeente. In 2013 was dit nog in de gemeente Skarsterlân. Vanaf 2014, wordt de route uitgezet door heel de gemeente De Fryske Marren.
We starten vanaf 19.00 uur
Leden doen kosteloos mee en niet leden kunnen lid worden of betalen € 7,50

nov
24
za
2018
Kofjejûn @ Sporthal 't Tsjillân
nov 24 @ 20:00

24 november is het weer zover dan is onze jaarlijkse kofjejÛn. Een avond voor Langweer door  Langweer. Het is een gezellige avond vol met leuke stukjes, muziek, zang en dans. En ook u kunt u opgeven om wat leuks op het podium te vertonen.