Harbourside Langweer


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 3 juli 2020 tot en met 1 oktober 2020. De eerstvolgende keer is op 9 augustus 2020 13:30

  • Locatie: Oude Haven Langweer
  • Toekomstige data:

Het terras ‘Harbourside Langweer’ is vrijdag 26 juni geopend in het watersportdorp Langweer. Het terras op de Stevenshoek telt rond de honderd zitplaatsen en is een samenwerking van zeven ondernemers uit Langweer. De Harbourside Langweer is  dagelijks geopend van 10.30 tot 21.30 uur.

Harbourside

Met de komst van het terras gaat een langgekoesterde wens van de ondernemers in vervulling. Het ontbreken van een terras aan het water wordt al jaren gezien als een gemis voor de toeristen die het watersportdorp in de zomer aandoen.

Het terras wordt ingericht volgens de geldende coronaregels. Zo is er een vaste looproute en worden de tafels door een natuurlijke barrière van elkaar gescheiden. Ook toiletvoorzieningen zijn aanwezig.

Terrasbezoekers dienen zich te melden bij de entree voor een plaats op Harbourside Langweer. Voor de bezoekers is er niet alleen een uitgebreide drankenkaart, maar ook de mogelijkheid om iets te eten.

De zeven Langweerse ondernemers die samenwerk bij Harbourside Langweer zijn: Bakkerij Langweer, Café De Drie Zwaantjes, Restaurant Noflik, Café Wapen van Langweer, Café De Tapperij, Restaurant Anders en Waal Friesland Catering.

Harbourside

Foto: Nynke’s Fotografie

Hotel De wielen en ’t Keldertje

Of er uiteindelijk ook een café-restaurant komt bij Harbourside Langweer is niet bekend. Vermoedelijk wordt daar eind dit jaar meer over bekendgemaakt.

Voorheen zat in de Oude Haven Hotel De Wielen met daaronder bar-dancing ’t Keldertje. Dat pand ging in het voorjaar van 2018 tegen de vlakte om plaats te maken voor zestien luxe appartementen.