Orgelconcert


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 1 juli 2020 tot en met 12 augustus 2020. De eerstvolgende keer is op 1 juli 2020 20:00

  • Locatie: Protestantse Kerk Langweer
  • Toekomstige data:

Al 40 jaar orgelconcerten in de zomermaanden

Al ruim 40 jaar organiseert de Orgelcommissie Langweer in de zomermaanden een viertal orgelconcerten in de prachtige Langweerder dorpskerk (1777).

Er zijn vier goede vak-organisten uitgenodigd die hun beste beentje voor gaan zetten, met muziek die goed past bij het beroemde Van Dam Orgel uit 1784. De organisten hebben allen ruime ervaring in het geven van orgelconcerten in binnen- en buitenland.

Spelen op een regaal

Enkele organisten zullen tijdens het concert ook een muziekstuk spelen op een regaal. Dit toetsinstrument is  in 2012 gemaakt door oud-Langweerder Wim Dijkstra, orgelmaker van beroep en tevens lid van de Orgelcommissie Langweer. Hij heeft het regaal gemaakt als vrije reconstructie naar een Oostenrijks instrument uit 1692.

U kunt volop genieten van de uitgebreide klankmogelijkheden die het orgel heeft. Wij kunnen u zeggen, dat de organisten die een concert verzorgen graag nog eens terugkomen om te mogen spelen op dit pronkstuk, sommigen zelfs voor alleen een reiskostenvergoeding!!! Volgens ons zegt dit genoeg.

Orgel bekijken

Voor (beginnende) orgelbelangstellenden is dit een prachtige gelegenheid om kennis te maken met orgelmuziek. Na afloop van het concert wordt ook altijd de gelegenheid geboden om nog even boven bij het orgel te kijken, kennis te maken met  het instrument of om een praatje te maken met de uitvoerend organist.

Datums 2020

Dit jaar zijn de volgende organisten uitgenodigd:

  • 1 juli: Anna Scholl en Lydia Pacevicius
  • 15 juli: Theo Jellema
  • 29 juli: Iskander Zaldialdinov
  • 12 augustus: Martien de Vos

Aanvang is 20.00 uur en de toegang bedraagt € 7,00, kaarten verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert . U bent van harte welkom !

Orgelconcert

1ste concert

Bij het eerste concert wordt tevens medewerking verleend door een blokfluitiste. Tijdens dit concert kunt u dus kennismaken met de mogelijkheid van de verschillende klankkleuren van orgel en blokfluit. De organiste en blokfluitiste geven concerten in diverse Europese landen, het is de eerste keer, dat ze in Nederland een concert verzorgen!! Organiste Anna Scholl is afkomstig uit Altenbruch (Dld), blokfluitiste Lydia Pacevicius uit Basel (Zwitserland), ze zijn allebei beroepsmucisi.

2e concert

Het tweede concert wordt uitgevoerd door de in ons land zeer bekende organist Theo Jellema uit Leeuwarden. Hij is verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. En heeft een drukke concertpraktijk in binnen- en buitenland

3e concert

De jonge Russische organist Iskander Zaldialdinov uit Zelenodolsk verzorgt ons derde concert. Hij heeft deels in Rusland gestudeerd en heeft zijn orgelstudie voltooid aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij o.a. Ad van Sleeuwen.

4e concert

Het vierde concert wordt het van Dam orgel bespeeld door de jonge Nederlandse organist Martien de Vos uit Ooltgensplaat, hij is afgestudeerd aan het Prins Claus conservatorium

Meer evenementen in Langweer bezoeken?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto.