Hervormde kerk van Langweer

De hervormde kerk van Langweer is een godshuis dat in Fryslân bekend is door het prachtige, rijkversierde interieur. Dat blijkt direct bij een rondgang door de kerk. Het kerkgebouw aan de oasingaleane werd in 1777 gebouwd. Daarmee is de kerk van Langweer veel jonger dan andere monumentale, vaak middeleeuwse, kerken in Fryslân.

De kerk staat op een plek waar eerder al twee andere kerkgebouwen stonden. De eerste, oude kerk van Langweer, werd al in 1683 afgebroken. De Staten van Friesland gaven vervolgens de kerkelijke gemeente van Langweer driehonderd carolusguldens subsidie voor de bouw van een nieuwe kerk. In 1684 schonken zij tevens twee gebrandschilderde ramen voor dit gebouw.

Meer informatie over de kerk, maar ook de activiteiten van de kerk vindt u op: www.kerklangweer.nl

Een historische wandeling door Langweer met uw smartphone of tablet?
Wilt u Langweer bekijken zoals het enkele decennia geleden eruit zag? Met de moderne elektronica is bijna alles mogelijk, zo hebben wij deze zomer voor het eerst iBeacons in ons dorp. Dat zijn kleine apparaatjes die een signaaltje uitzenden via bluetooth wat slechts binnen een straal van ongeveer 110 meter te ontvangen is via uw smartphone of tablet. Deze apparaatjes zorgen ervoor dat u met een app uw eigen historische wandeling kunt samenstellen. Kijk voor meer informatie op: www.visitlangweer.nl/lightcurb

Bron: Brinksma, P. (2006). Trije Swannen yn folle flecht. Langweer: Flyer Print.