Reünie van Stichting Ronde en Platbodemjachten


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 10 juli 2022


Het bestuur van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten (SSRP) is opgericht in 1955 met als doelstelling de belangstelling te bevorderen voor het ronde en platbodemjacht. De Stichting heeft een ‘Stamboek Ronde en Platbodemjachten’ samengesteld waarin, zo volledig mogelijk, de gegevens van de ronde en platbodemjachten zijn opgenomen die door hun bouw, sierlijkheid, dan wel uit historisch oogpunt van belang zijn om als cultureel erfgoed te behouden.
In juli 2021 zal het 65-jarig bestaan van de SSRP in samenwerking met de Regionale Friese Reünie (RFR), Langweer en gemeente De Fryske Marren gevierd worden.
Een groot aantal SSRP-schepen zal in de plaatselijke jachthaven, aan de kade en aan de pontons afmeren. Het programma met o.a. het admiraal- en wedstrijdzeilen op de Langweerder Wielen kan door het publiek vanaf de kant worden gadegeslagen.
Het Staetenjacht ‘Friso’ voorzien van SSRP-plaquettenummer A2 is een van de genodigde schepen tijdens het weekend van 10-11 juli 2021. Daarnaast geven veel Friese houten scheepjes acte de présence tijdens dit evenement.
Friese reunie

MEER EVENEMENTEN IN LANGWEER BEZOEKEN?

Op deze pagina vindt u alle evenementen in en rondom Langweer. We informeren u hierover de evenementen, de datum, tijdstip, plaats en geven een korte introductie of een impressie door middel van een foto.