Bezienswaardigheden

Kippenbrug Langweer

Langweer is een dorp in de gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland, gelegen aan de rand van het meer de Langweerderwielen. Langweer telt ongeveer 1070 inwoners. In Langweer staat de stins Osinga State, het oude gemeentehuis van de voormalige gemeente Doniawerstal, en het voormalig waaggebouw. Langweer is een oud dorp met een rijke geschiedenis. Eeuwenlang was Langweer alleen maar via het water bereikbaar.

In 1856 kwam de eerste verbinding met de buitenwereld over het land: de Brédyk richting Sint Nicolaasga. Een deel van Langweer is een beschermd dorpsgezicht een van de beschermde Stads- en dorpsgezichten in Friesland. Verder zijn er in het dorp een aantal rijksmonumenten te vinden.

Een historische wandeling door Langweer met uw smartphone of tablet?
Wilt u Langweer bekijken zoals het enkele decennia geleden eruit zag? Met de moderne elektronica is bijna alles mogelijk, zo hebben wij deze zomer voor het eerst iBeacons in ons dorp. Dat zijn kleine apparaatjes die een signaaltje uitzenden via bluetooth wat slechts binnen een straal van ongeveer 110 meter te ontvangen is via uw smartphone of tablet. Deze apparaatjes zorgen ervoor dat u met een app uw eigen historische wandeling kunt samenstellen. Kijk voor meer informatie op: www.visitlangweer.nl/lightcurb

Daarnaast vindt u p deze website alle informatie over de bezienswaardigheden die Langweer heeft. U vindt deze informatie in de submenu’s. Of door te klikken op onderstaande links.

De Greate Gaest
DE ORANJERIE
De Waag
De Weverstreek
Douma State
Hervormde Kerk
Het Regtshuys
LANGWEERMOLEN
SPECIALS
Orgel Anno 1784
Osinga State