Belbus maakt Langweer bereikbaar

Bereikbaarheid Langweer

1. Hoe bereik ik Langweer met de belbus?

Langweer is per boot, fiets, auto, step, skelter, kano etc. bereikbaar. Helaas is het lastiger voor mensen zonder deze middelen om in Langweer te komen. Er is helaas geen vaste busverbinding naar het dorp. Een alternatief is om een taxi te bestellen of bellen naar Arriva voor een belbus.
Maar hoe werkt dat?

Hoe bestel ik een belbus naar Langweer?
Van Joure naar Langweer rijdt een belbus. Deze belbus is gratis te reserveren via: 0800 2802803.
Let op! Reserveer je reis minimaal 1 uur van tevoren. Reis je met 3 of meer personen, reserveer de Belbus dan 24 uur van tevoren. Maak je regelmatig dezelfde reis? Dan reserveer je gemakkelijk met één boeking al deze ritten al een maand vooruit. Je kunt in de Belbus reizen met een OV-chipkaart.

Lijn 243 rijdt van Langweer via Sint Nicolaasga en Scharsterbrug naar Joure.
De belbus 243  komt langs de volgende haltes nabij Langweer:
– Dorp, Langweer
– Scharsterrijn, Boornzwaag
– Camping Blauw, Sint Nicolaasga
– Huisterheide, Sint Nicolaasga
Kijk voor meer informatie op: http://9292.nl/

Wist je dat: Langweer vroeger alleen via het water bereikbaar was.
Eeuwenlang was Langweer alleen maar via het water bereikbaar. Pas in 1856 kwam de eerste verbinding met de buitenwereld over het land: de Langwarderdyk richting Sint Nicolaasga.

2. LIFTEND NAAR LANGWEER

Naast de belbus kunt u ook gebruik maken van de sociale Friezen die u graag oppikken en meenemen naar Langweer. Eindigt uw openbaar vervoersreis naar Langweer bij Huisterheide? Vanaf juli 2018 hebben we het formeel mogelijk gemaakt om te liften. In Langweer en op Huisterheide staan liftplaatsborden. Wanneer u bij dit bord staat is de kans groot dat u gratis via een lift in Langweer of Huisterheide, Sint Nicolaasga komt.

Dit project is ontstaan in Heeg en nu inmiddels ook in Langweer. Meer informatie vindt u op: http://www.duimomheeg.nl/

3. Hoe bereik ik Langweer met de pont Langweerdervaart?

De pont Langweerdervaart bevindt zich in Langweer aan de Pontdyk. Via deze pont loopt de kortste route van Langweer naar Sneek en vice versa. De pont kan zowel door fietsers als door auto’s worden gebruikt. Als u gebruik wilt maken van de pont, kunt u een abonnement aanschaffen of een losse kaart kopen bij de dienstdoende pontwachter. Voor het aanschaffen van een abonnement kunt u terecht in bij de VVV in Langweer of online via: www.defryskemarren.nl.

De tarieven voor een losse kaart zijn:
(Brom)fietsers                                                  € 0,85
Motorfietsers/Aanhangwagen/Caravan        € 1,75
Auto’s                                                                € 2,20
Vrachtauto’s                                                     € 3,60

Het gebruik van de pont geschiedt op eigen risico. Voor u en onze veiligheid dient u zich uiteraard te houden aan de verkeersmaatregelen en eventuele instructies van de pontwachter. De pont vaart van maandag t/m vrijdag van 07.00 – 21.00 uur, behalve donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur (i.v.m. onderhoud), zaterdag, zondag en feestdagen van 09.00 – 21.00 uur.