Sport

fitness

Sport fanatiek in Langweer

Langweer beschikt over een aantal fanatieke sportverenigingen. Voor een klein dorp is er volop keuze. In het sportclompex ’t Tsjillân speelt onder andere de tennisvereniging, voetbalvereniging en volleybalvereniging. Op deze pagina vindt u meer informatie over de sport mogelijkheden in het dorp.

V.V. Langweer

De vereniging is opgericht op 8 januari 1933 en beschikt op dit moment over 2 senioren teams en maar liefst 4 jeugdteams. De vereniging wordt bestuurd door een hoofdbestuur en een jeugdbestuur. Naast deze twee besturen zijn vele vrijwilligers bij de vereniging actief om het voetballen in Langweer mogelijk te maken.

Ons sportcomplex aan de Tsjillânleane bestaat uit een hoofdveld en een nieuw trainingsveld.
Dit trainingsveld is uitgerust met lichtmasten zodat er ook op avond kan worden getraind. We zijn dit jaar wederom gestart om een kwaliteitsimpuls te geven aan het gehele sportcomplex. Zo worden er rondom het hoofdveld diverse investeringen gedaan ter vergroting van de uitstraling. Ook zullen de terreinvoorzieningen worden verbeterd.

Meer informatie: http://www.vvlangweer.nl/

Visit Langweer

L.V.V.O.

Langweerder Volleybal Vereniging Ontwikkeling is de volleybalvereniging van Langweer. We hebben inmiddels 3 damesteams die uitkomen in de NEVOBO-competie. Dames 1 speelt 2e klas, dames 2 is 2 keer achter elkaar kampioen geworden en speelt nu 3e klas. Dames 3 boekt veel overwinningen op dit moment in de 4e klas. Het herenteam spelen elk jaar weer een onderlinge competitie spelen met andere teams uit de regio.

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen??? Dat kan!!!! Het is namelijk mogelijk om 3 keer gratis mee te trainen, om te kijken of je het leuk vind. Daarna zal in overleg besproken worden of je bij een team ingedeeld wordt en bij welk team.

Meer informatie: http://www.lvvo.net/

Visit Langweer

LTC ’78

Onze tennisbanen vindt u aan de Tsjillanleane 27  8525 GP te Langweer. Vrijdagavond is onze clubavond, vanaf 19:00 uur voor de jeugd en vanaf 20:00 uur voor de senioren. Onze beide kunstgrasbanen zijn verlicht en er kan er tot ‘s avonds 23.00 uur een balletje geslagen worden. Ook is er een oefenkooi.

Meer informatie: http://www.ltc78.nl/

Visit Langweer

Outdoor FitnesSpark

Weer of geen weer: iedere week verzorgt Yfke Jellesma de openbare fitnesslessen in het outdoor fitnesspark Langweer.

Meestal op de zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur komen een aantal sportievelingen op het park bijeen om lekker in de buitenlucht te sporten. Een ieder van 8 tot 80 kan zo aanschuiven en meedoen: alles kan en niks moet! Kom gerust eens een keer kijken of beter noch: doe mee!

Visit Langweer

Gymnastiekvereniging “Ontwikkeling” Langweer

Al sinds 1885 hebben vele Langweerders en mensen van de omliggende dorpen met veel plezier de sport gymnastiek beoefend.

De vereniging is opgezet door een groepje fanatieke mannen en is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Meer informatie: www.gymlangweer.nl

burggolf sint nyk  –  golf, footgolf en meer

BurgGolf Sint Nyk is een prachtige 18-holes golfbaan in het Friese Legemeer, vlak bij Langweer. De baan, ontworpen door Alan Rijks, biedt een uitdaging voor golfers van alle niveaus. Ruime en mooie greens, strategisch geplaatste waterhindernissen en prachtige fairways maken van BurgGolf Sint Nyk een bijzondere ervaring.

Maar ook als je geen golfer bent, ben je van harte welkom bij BurgGolf Sint Nyk. Geniet van een kopje koffie of thee, een lunch of een diner in ons restaurant.

Heb je nog nooit gegolfd maar wil je het graag eens proberen? Volg een golfclinic bij BurgGolf Sint Nyk. In slechts een paar uur leer je de basis van golf en breng je het direct in de praktijk op onze uitgebreide oefenfaciliteiten.

Kortom, BurgGolf Sint Nyk is een veelzijdige locatie waar iedereen terechtkan. Of je nu wilt golfen, footgolfen, een kopje koffie drinken, lunchen of dineren, je zult je er zeker vermaken.

Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden voor niet-golfers:

  • Koffie, thee, lunch en diner
  • Driving range
  • Footgolf
  • Golfclinics
  • Vergaderingen
  • Familie/vriendenbijeenkomsten
  • Locatie voor Personeelsuitjes

Voor meer informatie of om je uitje te plannen, neem contact met ons op via events.sintnyk@burggolf.nl  / 0513 498 032.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij BurgGolf Golfclub Sint Nyk!