Faciliteiten

Faciliteiten Langweer
Wilt u Langweer graag bezoeken maar bent u nog niet volledig op de hoogte wat er te beleven is? Dan bent u op het juiste adres op deze website. Daarnaast informeren wij u op deze pagina en in het submenu over alle faciliteiten die Langweer aan u biedt.

Niets is te gek in Langweer

Wandel-, vaar-, en fietsroutes
In en om Langweer zijn diverse wandel- en fietsroutes waar u gemakkelijk en gratis gebruik van kunt maken. Voor de echte fanatiekeling is er een outdoor fitnesspark gevestigd naast het strand van Langweer. Ook hier kunt u gratis gebruik van maken. Op de pontdyk in Langweer is een trailerhelling waar u uw boot in het water kunt leggen, slechts enkele meters vanaf de Langweerderwielen. Doordat Langweer centraal ligt bereikt u snel andere watersportdorpen zoals Terherne, Heeg en Woudsend. Er is voldoende parkeergelegenheid voor uw auto en trailer. Op dit parkeerterrein bevind zich een skatebaan voor de skaters onder ons.

Historie
Daarnaast biedt het dorp voldoende mogelijkheden om in contact te komen met de historie van het dorp. Zo vindt u in het gehele dorp rode bordjes met informatie over bezienswaardigheden. Deze bordjes zijn geplaatst in het kader van simmer 2000. Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding aan te vragen bij het VVV kantoor.

Drempelvrij
Een aantal jaren geleden is Langweer drempelvrij gemaakt. Zo is het geheel toegankelijk voor gehandicapten. De Edwin Stichting in Langweer biedt daarnaast een oorspronkelijke burgerwoning aan, deze is op de begane grond en de daaraan gebouwde uitbouw, volledig aangepast voor het verblijf van twee zwaar lichamelijk gehandicapten, alsmede zes niet gehandicapte huisgenoten c.q. familieleden of vrienden. De Edwin Stichting beschikt daarnaast over een eigen boot, een open vlet met dieselmotor. Dankzij de boot van de Edwin Stichting kunnen gehandicapte kinderen en hun verzorgers heerlijk genieten van de rustieke Friese wateren.

Strand, speeltuin, bos en ijs
Aan de rand van het dorp Langweer aan de Langweerderwielen bevind zich een strand waarop zich de slechtweer-voorziening bevindt. Er zijn spelletjes en speelgoed aanwezig waar kinderen zich zowel met goed als slecht weer dagelijks kunnen vermaken. Het strand vrij toegankelijk en kan er naar hartenlust gezwommen en gespeeld worden. Aan de andere kant van het dorp bevind zicht het sterrenbos. Dit bos grenst zich aan de grote vegelinbossen van Sint Nicolaasga waar u doorheen rijdt op de Langwarderdyk. ’s Winters kunt u genieten op de ijsbaan van Langweer en wanneer het ijs dik genoeg is een rondje schaatsen op de Langweerderwielen.

AED
Met in totaal drie plaatsen waar een AED hangt is Langweer AED dekkend. De locaties van deze AED’s zijn: sportpark ’t Tsjillân, Hervormde Kerk Langweer en Passantenhaven Langweer.

Wilt u graag weten waar dit allemaal te vinden is? Bekijk dan onze pagina: plattegrond.